Trimmethodes

Wassen
Bij elke volledige behandeling hoort een was- en droogbeurt. Stof, uitlaatgassen, rook, huidschilfers hechten zich aan vacht en huid en kunnen zorgen voor jeuk, huiduitslag en klitten. Bij honden in de rui zorgt wassen ook voor het versnellen van de verharing.  Ik gebruik speciaal voor honden ontwikkelde shampoo en conditioner en stem het soort shampoo op de vacht/huid af. Mocht uw hond speciale (door een dierenarts voorgeschreven) shampoo gebruiken neemt u deze dan vooral mee.

Knippen en/of scheren
Veel honden zoals een Labradoodle, Poedel, Boomer, Havanezer worden geschoren en/of geknipt om het haar in te korten en in model te zetten, waardoor het minder snel in de klit raakt en beter te onderhouden is.

Ontwollen
Tijdens de ruiperiode komt de onderwol los (de grote vlokken haar, die door het hele huis te vinden zijn). Om uw hond te ontwollen wordt de was- en blaasmethode gebruikt, waarmee na het wassen de dode haren uit de vacht worden geblazen met gebruik van een krachtige waterblazer. Dit is een ideale manier om de hond door de rui heen te helpen. Na de trimbeurt zult u zeker nog een week veel losse haren vinden, soms is na een paar weken een tweede behandeling nodig.

Plukken
Verwijderen van de bovenste (loszittende) dode haarlaag, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt. Afhankelijk van uw wensen gebeurt dit 1x per ca. 6 maanden of 1x per ca. 3 maanden, de zogenaamde stripvacht. Het voordeel van strippen is dat de hond er altijd verzorgt bij loopt en minder ‘kaal’ wordt.

Uitdunnen
Om de vacht uit te dunnen wordt gebruik gemaakt van een effileerschaar. Hiermee wordt de lengte van de vacht ingekort en waar nodig uitgedund zonder dat er een duidelijke kniplijn te zien is. Deze techniek wordt o.a. toegepast op Setters, Spaniels en sommige Retrievers.

Even wennen
 Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje ‘vreemd’ gedraagt, zoals aan zichzelf snuffelen, likken of met zijn hoofd schudden. Dat is heel normaal: uw hond moet even wennen aan zijn nieuwe uiterlijk.

Alle rassen worden zoveel mogelijk volgens rasstandaard getrimd, rekening houdend met uw wensen.